facebook

Вчені назвали найефективнішу вакцину проти штаму Дельта

Вакцина Moderna значно ефективніша проти штаму коронавірусу Дельта, порівняно з препаратами Pfizer та Johnson & Johnson. Однак усі три вакцини запобігають госпіталізації та тяжкому перебігу хвороби.

Вчені назвали найефективнішу вакцину проти штаму Дельта


Таких висновків дійшли вчені з Інституту Регенштрайфа. Фахівці з мережі VISION Центру контролю та профілактики захворювань США (CDC) проаналізували понад 32 тисячі медичних звернень хворих на COVID-19 із дев’яти американських штатів протягом червня, липня та серпня 2021 року – саме в цей час штам Дельта став найпоширенішим варіантом коронавірусу.

Результати дослідження показали, що невакциновані особи з коронавірусом у 5-7 разів частіше потребують невідкладної допомоги чи госпіталізації, якщо порівняти з тими, хто отримав бодай одну дозу вакцини.

Вони також проаналізували ефективність різних вакцин проти COVID-19 серед дорослих людей віком від 18 років.

За результатами дослідження у запобіганні госпіталізації:

Moderna показала ефективність на 95%,

Pfizer – на 80%,

Johnson & Johnson – на 60%.

У запобіганні потраплянню до відділень невідкладної допомоги:

Moderna була ефективною на 92%,

Pfizer – на 77%,

Johnson & Johnson – на 65%.

Дослідження також виявило, що ефективність вакцини знижується у людей, старших за 75 років.

Та попри різну ефективність, усі три вакцини забезпечують захист від коронавірусу і знижують ризик важкого перебігу хвороби, запевнив автор дослідження Шон Гренніс, віцепрезидент Інституту Регенштрайфа з даних та аналітики.

“Ці реальні дані показують, що вакцини залишаються високоефективними засобами у зменшенні госпіталізацій, пов’язаних із COVID-19, і потрапляння до відділень невідкладної допомоги, навіть за наявності нового штаму COVID-19. Вакцини проти COVID-19 – це потужний інструмент боротьби з пандемією”,– наголосив Шон Гренніс.

Читайте також:  Новий штам коронавірусу "Омікрон" ще гірший, ніж "Дельта": чому він такий небезпечний?

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.