facebook

Лісові пожежі під турецьким Мармарисом: туристи пакують речі і виїжджають з курортів

Місцеві мешканці скаржаться, що до гасіння пожежі біля популярного курорту залучили лише один гелікоптер.

У Туреччині лісові пожежі дібралися до популярних серед туристів курортів Мармарис та Ічмелер. Усе небо затягнуте задушливим димом.

Як повідомляє кореспондент ТСН.ua, станом на 14:00 вогонь підібрався на відстань близько 200 метрів від селища Ічмелер. Спостерігаються відкриті осередки вогню. Пожежу гасять за допомогою авіації.

Туристи, які відпочивають у готелі поблизу, через пожежу пакують речі і виїжджають з курорту. Кажуть, що сподіваються повернутися, щойно погасять вогонь.

Поблизу Ічмелеру працює лише один вертоліт, оскільки авіація зараз задіяна на пожежах в Анталії. Місцеві мешканці скаржаться на нестачу авіації, адже одного гелікоптера недостатньо для гасіння пожежі в густому лісі, розташованому в горах.

Оновлено: станом на 16:00 пожежу поблизу Ічмелера погасили. Відкритих осередків вогню з боку селища немає.

Міністр сільського і лісового господарства Туреччини Бекір Пакдемірлі заявив, що до гасіння пожеж поблизу Мармарису задіяно 5 гелікоптерів, 30 пожежних машин і 1 літак.

У Мармарисі місцева влада оголосила про евакуацію туристів та місцевих мешканців з готелів, поряд з яким вирують лісові пожежі.

Від масштабних пожеж потерпають тварини. “Дерева, тварини, будинки, кора… У нас горять легені, наша країна руйнується!”, – пишуть у Twitter місцеві.

 

 

Читайте також:  В Україні зміняться правила виїзду за кордон з дітьми

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.