facebook

В Україні ціни на квартири будуть рости: скільки коштуватиме квадрат

Вартість нових будинків на етапі будівництва буде рости на 30-35% в рік, а після введення в експлуатацію збільшиться ще на 15-20%. При цьому вартість житла в Україні недооцінена, тому подорожчання продовжиться.



Про це в інтерв’ю UBR заявив представник однієї з компаній-забудовників Раміль Мехтієв.

Так, за його словами, матеріали компанії купують вже за вищими цінами, тоді як ціни не переглянули. В результаті компенсувати різницю будуть в майбутніх проєктах.

«Ми оцінюємо зростання цін в близько 30-35% за рік. Вважаємо, що після введення в експлуатацію ціна підніметься ще приблизно на 15-20%. Але у кожного з проектів спочатку відрізнялася вартість», – відзначає експерт. Забудовник додає: вже через інфляційних процесів собівартість збільшилася на 20%.

А загалом експерт упевнений, що поступово вартість житла досягне близько трьох тисяч за квадратний метр (зараз коливається близько 1 тис. доларів, залежно від класу будинку).

«Поки ми можемо прогнозувати динамку зростання цін на сировину до листопада-грудня – ці місяці будуть точкою відсікання, коли стане зрозуміло, чи продовжиться подорожчання», – відзначає експерт.

До речі, подорожчання нерухомості в новобудовах також може статися в результаті перегляду податкового навантаження. Так, Кабінет міністрів пропонує ввести 20% ПДВ на перший продаж житла фізичній особі. Таке нововведення може відобразиться і на цінах.

Читайте також:  Fitch знизило рейтинг Києва

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.